Aktuality: AOOV na celorepublikovém setkání Vězeňské služby

Minulý týden vystoupili zástupci Asociace na celorepublikové poradě Vězeňské služby ČR v Sezimově Ústí. Představili projekt kontaktních míst pro online návštěvy odsouzených. Cílem prezentace bylo zhodnocení společného projektu, získání zpětné vazby z praxe a také nastínění dalších možností využití projektu.

Asociace měla také možnost představit svoje aktivity pro nadcházející rok. Mezi aktivity, kde může Vězeňská služba participovat, patří například dvě plánovaná mezioborová setkání pro odborníky v oblasti vězeňství na téma příprava na propuštění, založení pracovní skupiny s lidmi s žitou zkušeností z výkonu trestu nebo aktualizace “mapy organizací”. Jedná se o přehled organizací, které působí ve vězeňství. Přehled mapuje aktuální věznice, pobočky Probační a mediační služby a neziskové organizace poskytující služby ve vězeňství a další subjekty.

Některé z plánovaných aktivit reagují na podněty, které vyplynuly z mezioborových setkání k přípravě na propuštění v loňském roce. 

Z diskuze vyplynuly další možnosti využití pro projekt kontaktních míst, jako např. začlenění do komplexního rodinného poradenství, které některé NNO poskytují.

„Vážíme si pozvání Vězeňské služby a děkujeme za příležitost představit naše projekty,“ říká Jana Smiggels Kavková, předsedkyně výboru AOOV. „Těšíme se na spolupráci v nadcházejícím roce, ať už na projektu kontaktních míst nebo třeba na chystaných seminářích pro odbornou veřejnost na téma přípravy na propuštění,“ dodává.

Novinky emailem

Chcete vědět o tom, co se u nás děje a mít vždy čerstvé informace? Vyplňte formulář níže.